Budišćak-team
Advices & Tips for health

MLM ili Multi Level Marketing – Struka 21. stoljeća

Multi Level Marketing

Istražite strategiju multi level marketinga (MLM)

Dobivate pozivnicu od prijatelja koji vas poziva na zabavu. Dok party zvuči zabavno, pozivnica spominje nešto što vam se čini neobično – prodajni teren. MLM

Odlučite prisustvovati zabavi, nadajući se da ćete se ponovo spojiti s nekim prijateljima i otići kratko nakon prezentacije i naon što ste se malo podružili sa prijateljima.

Ipak, tri sata kasnije, izlaziš na vrata sa tridesetak eura vrijedne robe. Štoviše, razmišljate o pitanju svog prijatelja o tome što bi trebalo da postanete savjetnik i pridružite se tvrtki.

Što je Multi Level Marketing?

Multi-level marketing (MLM) poznat je pod raznim imenima: mrežni marketing, referalni marketing – i više pejorativno (i / ili kada je učinjeno neetično), piramidalni marketing.

U toj strukturi predstavnici marketinga i prodaje ne samo da primaju naknadu za vlastitu prodaju, nego i dobivaju postotak prodaje koje su ostvarili drugi prodavači koje zapošljavaju.

Prodavači koji se bave multi level marketingom obično prodaju proizvode izravno potrošačima putem odnosa i usmene riječi.

Mnoge multi level kompanije također primjenjuju strategiju “prezentacijskog plana”, gdje prodavatelj (a možda i prodavatelj “upline”) pozivaju prijatelje i druge zainteresirane korisnike na prezentaciju.

Mnogi se proizvodi pokazuju, svi se dobro zabavljaju, a do konca prezentacije prodavatelj je prodao nekoliko proizvoda, a možda čak i zaposlio i novog prodavača.

Za kakvu vrstu korisnika je MLM efektivan?

Zbog svog odnosnog aspekta, proizvoda koji su obično uključeni i spola samih prodavatelja, žene su dominantni cilj za MLM strategije.

Međutim, udio spolova značajno se mijenja u slučaju financijskih i / ili osiguravajućih društava.

Kada je vrijeme za razvoj financijskog portfelja ili uzeti u obzir pojam police osiguranja života, to je obično zajednička odluka muž i žena, ili voditelj kućanstva bez obzira na spol.

U smislu ekonomske pozadine, MLM korisnici profiliraju prema ponuđenim proizvodima ili uslugama, ali općenito su trend prema srednjoj klasi.

Možda će Vas zanimati!

Kako je Multi Level Marketing kampanja razvijena?

Iako najveći dio prodaje obavljaju pojedinci – bilo da se radi o pojedincima ili grupama – MLM se usredotočuje na predstavljanje marke.

Gotovo svaka prezentacija MLM-a započinje razgovorom o samoj tvrtki, prije nego što se prebacujete na pojedinačne proizvode. 

Na korporativnoj razini profesionalci MLM-a razvijaju lako prenesenu misiju i sliku i stvaraju resurse koji olakšavaju tu komunikaciju.

Ključ znanja kako komunicirati sa klijentima je njihovo poznavanje i razumijevanje.

Stoga, učinkoviti MLM započinje s podacima i temelji se na tim podacima tijekom kampanje.

Uz podatke o prodaji i kupcima koji se generiraju na svakoj prezentaciji, tvrtke mogu bolje prepoznati koje proizvode kupiti i / ili razviti.

Kako ih najbolje prikazati svojoj publici i kako prilagoditi njihovu poruku različitim tržišnim segmentima. Uspostavljanje i redovito ažuriranje marke tvrtke ključno je za uspjeh kampanje.

Multi Level Marketing prepoznat će primarna dobra i usluge tvrtke, a zatim će istražiti ciljano tržište čije potrebe susreću.

Trgovci i kreativci podjednako će uvjeriti da “osobnost” branda rezonira s općom osobnošću ciljanog korisnika.

Isto tako, poruka će se redovito prilagođavati kako bi odražavala promjenjive i rastuće interese klijenata. Ugled robne marke oslanja se na kvalitetu proizvoda kao na komunikaciju s potrošačem.

Nijedna marketinška strategija ne može prevladati loše proizvode ili usluge.

Dakle, konzultanti / distributeri moraju biti učinkovito obučeni, ne samo tako da su uzbuđeni zbog tvrtke i svojih proizvoda, već su tako obrazovani i mogu pouzdano pokazati te proizvode.

Međutim, stvaranje atraktivnih i lako razumljivih kataloga, brošura, newslettera i drugih marketinških artikala na internetu omogućit će konzultantu da odmah razvije profesionalnu sliku.

Ako Vam se svidio članak, podijelite ga zajedno sa svoj prijateljima na društvenim mrežama!

Posjetite naš blog!

Hvala Vam!

Izvor: Edina Varga

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More